Νέο ασύρματο δίκτυο της Πανεπιστημιούπολης Σερρών

Το ΔΙΠΑΕ Σερρών έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου (Wi-Fi) και προσφέρει πλέον σε όλα τα μέλη του, αλλά και στους επισκέπτες από άλλα διασυνδεμένα ιδρύματα, ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυο του και στο Internet. Η υπηρεσία Wi-Fi είναι διαθέσιμη σε όλα τα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Η πρόσβαση προσφέρεται μέσω του ασύρματου δικτύου eduroam. To eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για την διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Διασυνδέει ακαδημαϊκά ιδρύματα μεταξύ τους ανά τον κόσμο, και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Μέσω της Υπηρεσίας οι χρήστες όταν επισκέπτονται άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τα οποία είναι μέλη της υπηρεσίας eduroam, μπορούν να συνδεθούν δωρεάν στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμα τους.

Σύνδεση στο δίκυο eduroam

Απαραίτητη προϋποθεση για τη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο eduroam του Πανεπιστημίου είναι η κατοχή ενεργού ιδρυματικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου.

Προσοχή! Αν είστε παλιός χρήστης και δεν αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασης σας (password) μετά το 2019 πιθανότατα να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Θα πρέπει να μπείτε στο https://mypassword.ihu.gr/ και να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης.

Σύνδεση με χρήση του εργαλείου eduroam CAT

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος έχει ενταχθεί στα ιδρύματα που κάνουν χρήση της υπηρεσίας eduroam CAT (Configuration Assistant Tool) με τη βοήθεια του οποίου οι χρήστες μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν τις ρυθμίσεις για συνδεθούν σε κάποιο ασύρματο δίκτυο eduroam, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://cat.eduroam.org/?idp=1487

Οδηγίες:

 1. Ανοίξτε τη σελίδα https://cat.eduroam.org/?idp=1487
 2. Κατεβάστε το αντίστοιχο με το λειτουργικό σας σύστημα πακέτο εγκατάστασης προφίλ το οποίο έχει προσαρμοστεί για το ΔΙΠΑΕ (προαιρετικά, πατήστε στον σύνδεσμο «Επιλέξτε διαφορετικό πακέτο εγκατάστασης για λήψη» εφόσον επιθυμείτε να κατεβάσετε ένα πακέτο για διαφορετικό λειτουργικό σύστημα).
 3. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης, ώστε αυτό να ρυθμίσει αυτόματα το eduroam στη συσκευή σας, με τη δημιουργία ασύρματων προφίλ. Προκειμένου να συνδεθείτε στο δίκτυο θα χρειαστείτε τα στοιχεία σύνδεσης του ιδρυματικού σας λογαριασμού.
  Προσοχή!
  Προσθέστε στο όνομα χρήστη σας το επίθεμα «@ihu.gr».

Η χρήση του εργαλείου αυτόματης εγκατάστασης ρυθμίσεων eduroam CAT διασφαλίζει αφενός τη σωστή παραμετροποίηση του συστήματος του χρήστη για την επιτυχή σύνδεση στο eduroam, αφετέρου την ολοκληρωμένη παραμετροποίηση, συμπεριλαμβανόμενης της επαλήθευσης της ταυτότητας του εξυπηρετητή του οικείου φορέα, ώστε η ταυτοποίηση να εκτελείται μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ των συστημάτων του χρήστη και του φορέα.

Σύνδεση με χρήση του εργαλείου getedutoam

Η εφαρμογή geteduroam δημιουργήθηκε από τα ευρωπαϊκά Εθνικά Δίκτυα Έρευνας και Εκπαίδευσης (NREN) και στοχεύει στην παροχή εύκολης χρήσης του eduroam από τους φοιτητές και το προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play για συσκευές με Android, στο App Store για συσκευές με Apple IOS και σαν εκτελέσιμο αρχείο εγκατάστασης για Windows.

https://www.geteduroam.org/

Οδηγίες:

 1. Κατεβάστε και εκτελέστε την εφαρμογή geteduroam στο κινητό σας.
 2. Κατά την εκτέλεση της εφαρμογής geteduroam θα σας ζητηθεί να επιλέξετε από μια μεγάλη λιστα διαθέσιμων φορέων. Για το ΔΙΠΑΕ επιλέξτε το «International Hellenic University».
 3. Στη συνέχεια θα σας ζητηθείνα εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης χρήστη.
  Προσοχή! Προσθέστε στο όνομα χρήστη σας το επίθεμα «@ihu.gr».
 4. Όταν ολοκληρωθεί με επιτυχία η ρύθμιση του συστήματός σας, η συσκευή θα συνδέεται αυτόματα οποτεδήποτε βρίσκεται κοντά σε σημείο πρόσβασης στο eduroam.

Παρατηρήσεις

 • Τη διαδικασία σύνδεσης την εφαρμόζουμε για κάθε συσκευή που θέλουμε να συνδέεται στο eduroam.
 • Είναι πιθανόν κάποια antivirus να θεωρήσουν το πακέτο εγκατάστασης ως κακόβουλο λογισμικό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθμίσουμε κατάλληλα το antivirus ώστε να επιτρέπει την εκτέλεση του πακέτου εγκατάστασης.
 • Κάθε συσκευή για να μπορέσει να κατεβάσει το πακέτο εγκατάστασης θα πρέπει αρχικά να έχει συνδεθεί στο internet με κάποιο δίκτυο διαφορετικό του eduroam.
 • Κατά την εγκατάσταση σε συσκευές android θα εμφανιστεί η επιλογή εγκατάστασης από το GooglePlay, την οποία και επιλέγουμε.
   

Sitemap

Κορυφή σελίδας