Τμήμα Λογιστικής & ΧρηματοοικονομικήςΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Χαιρετισμός προέδρου του τμήματος

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές του τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,

Φίλες και φίλοι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,

Είναι τιμή μας που μας επισκέπτεσθε έστω και διαδικτυακά. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε. Η ευχαρίστησή μας θα γίνει μεγαλύτερη, αν μετά από αυτή την επίσκεψη στον ιστοχώρο μας, θα μπορέσετε να αποκομίσετε και να αντλήσετε χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες.

Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με πάνω από 3000 φοιτητές. Ο υψηλός βαθμός προτίμησης εκ μέρους των φοιτητών δείχνει ανάγλυφα και την μεγάλη ελκυστικότητα του τμήματος. Για την δυναμική που έχει το τμήμα, τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στην αγορά εργασίας μόχθησαν όλοι, όσοι από διάφορες θέσεις πρόσφεραν σε αυτό: Η Διοίκηση του ΤΕΙ, η Διεύθυνση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, η Διοίκηση και οι καθηγητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό, η Γραμματεία του τμήματος. Κυρίαρχο όμως ρόλο στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα και το καλό όνομα του τμήματος, έπαιξε ο καλός λόγος και η διαφήμισή του από τους αποφοίτους του. Οι απόφοιτοι του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας διαπρέπουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Αυτό γίνεται δυνατό, διότι το τμήμα εφοδιάζει τους αποφοίτους του όχι μόνο με τεχνικές, επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και με ευαισθησίες για τα κοινωνικά θέματα. Είναι ένα τμήμα με πλήρη επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, όσον αφορά το επάγγελμα του ΛΟΓΙΣΤΗ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΗ. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, τις αξιόλογες υποδομές σε εργαστηριακό - τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, καθώς και το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό του (μόνιμο και έκτακτο). Επίσης για την ενίσχυση της δυναμικής, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του τμήματος σημαντικό ρόλο έπαιξε και η λειτουργία του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, το οποίο έγινε αποδεκτό από πολλούς πτυχιούχους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Αγαπητοί φίλοι,

Εγώ ως πρόεδρος του τμήματος, αλλά και οι συνάδελφοι καθηγητές είμαστε περήφανοι για το τμήμα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια. Οι ατέλειες μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι, αρκεί να διορθώνονται όταν εντοπίζονται και να μην επαναλαμβάνονται. Στην κατεύθυνση της βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης στο τμήμα και στο ΤΕΙ, θέλουμε και επιδιώκουμε και τις δικές σας βελτιωτικές προτάσεις. Η ενεργή συμμετοχή σας στα δρώμενα του τμήματος και γενικότερα της παιδείας είναι και χρήσιμη και απαραίτητη. Αυτή η κοινωνική όσμωση και λογοδοσία είναι απαραίτητη προϋπόθεση εξέλιξης κάθε συστήματος. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά και αναφέρεται στην παιδεία των νέων μας μέσα από το δημόσιο ΑΕΙ, που είναι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέλω να τονίσω επίσης και το γεγονός, ότι το ΤΕΙ μας εδρεύει σε μια πόλη, την όμορφη πόλη των Σερρών, η οποία νοιάζεται και βοηθά ενεργά τους φοιτητές που φιλοξενεί. Είναι μια πόλη σε ένα νομό με πρόσχαρους και ζεστούς ανθρώπους. Έχει πολλές ομορφιές, οι οποίες σε λίγους νομούς της χώρας μας είναι τόσο συγκεντρωμένες. Αξίζει λοιπόν μια επίσκεψη.

Στους φοιτητές μας θέλω να ευχηθώ καλή διαμονή στην πόλη των Σερρών και ενεργή συμμετοχή στα μαθήματα και τα δρώμενα του ΤΕΙ και ιδιαίτερα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των φοιτητών να είναι περήφανοι που ο άνθρωπός τους φοιτά στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας επιθυμώ να τονίσω, ότι αξίζει τον κόπο να γνωρίσουν την πόλη των Σερρών και το Ανώτατο Εκπαιδευτικό της Ίδρυμα, το εκπαιδευτικό της διαμάντι.

Για όλους εσάς υπάρχει πάντα η διάθεση και η θέληση για απαντήσεις στα ερωτήματά σας, αρκεί να απευθυνθείτε σε μας.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε.
Εκ μέρους όλων των μελών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,

Ο πρόεδρος του τμήματος

 

Κορυφή σελίδας